Visitkort – bliv set og hørt

Vi vil her give dig nogle muligheder for at øge dine chancer for at set og hørt – og ikke mindst husket. I Fleksjobber Netværket ønsker vi at give dig som fleksjobber en større indgangsvinkel til at få en plads på arbejdsmarkedet, uanset hvilken årsag der ligger til grund for at du måske ikke er der nu. I denne artikel vil vi behandle emnet visitkort – hvad det er, hvordan du får et visitkort og hvilken forskel det gør.

Hvad er et visitkort?

Nogle mennesker fortæller, at et visitkort er en gammeldags måde at efterlade sine kontaktoplysninger på, altså et lille stykke pap/papir med ens fornavn, efternavn, e-mail adresse og måske telefonnummer og et lille billede.

Og det er ganske sandt …

I sin enkelthed er visitkortet blot et stykke pap/papir du giver til folk, så de kan huske dit navn, hvis de gerne vil i kontakt med dig på et senere tidspunkt. Du kan for eksempel have deltaget i et møde i en frivillig forening, eller have været til en jobsamtale, eller måske have mødt en interessant person, som du gerne vil huskes af. Ofte når vi mennesker ønsker at tage kontakt til andre mennesker sker det ud fra blandt andet hvem vi husker. Et visitkort er med andre ord ligesom en af de gule post-it sedler – altså en huskeseddel.

Hvordan får du et visitkort?

Der findes en hav af måder at få det på. Grundlæggende kan man tale om to kategorier af måder man kan få visitkort på.

1. Hjemmelavede visitkort  og  2. Ikke-hjemmelavede visitkort

1. Hjemmelavede visitkort kræver at man bruger lidt tid på at designe sit visitkort, og at man for eksempel har en printer og noget papir. (Der er naturligvis også den helt manuelle facon, at skrive og tegne det i hånden, og måske er det så kreativ en idé, at det vil vække positiv opsigt).

Vil du lave dine egne visitkort kan du f. eks. anvende computerprogrammet Microsoft Word, Microsoft Publisher.  Programmer som InDesign er også et godt, ment dyrt bud, der kan løse opgaven. Som alternativ kan du måske anvende Badge Lite, som er et gratis program (freeware) og har fået ganske gode karakterer.

Fordelene ved hjemmelavede kort

  • Her bestemmer du selv hele processen og prisen, og hvornår og hvor lang tid arbejdet skal tage
  • Du kan nøjes med at printe 10 kort
  • Du bestemmer selv præcis hvordan kortene skal se ud

Ulemperne ved hjemmelavede kort

  • Det tager sin tid at lave et flot kort selv
  • Har du ikke en PC eller MAC og en printer, kan det godt blive endnu sværere at opnå et ønsket resultat

2. Ikke hjemmelavede kort er oftest visitkort man køber hos en forretning ude i byen, eller via internettet. Der findes flere gode muligheder, danske og udenlandske.  Disse kort kræver at man bruger lidt tid på sit design og indhold, og så klarer forretningen man køber ind hos, resten.

Fordelene ved ikke hjemmelavede kort:

  • Du kan designe dine kort fra din computer via internettet, og måske gemme dine kort, så du kan ændre i dem og bestille dem en anden gang
  • Du er så godt som sikker på at få ens kvalitet på alle kort, og at alle kort bliver lige store
  • Du får ofte sendt dine visitkort direkte til din hjemmeadresse

Ulemperne ved ikke hjemmelavede kort

  • Ofte skal man bestille 200 kort ad gangen
  • Kortene kan godt (enkeltvis) blive dyrere hvis du for eksempel vælger specielt papir, ukurante størrelser, eller ekspres-levering
  • Ikke alle filformater kan nødvendigvis anvendes når kortene designes
Scroll to Top